boek

"Hortensia en haar zusjes"

een prachtig lees- en kijkboek door Ivo Pauwels en Guy Pieters.

uitgegeven bij Lannoo/Terra ISBN 90 209 4392 8

 

In dit verrukkelijke boek leert U alles over groeien, bloeien, sproeien en snoeien van uw hortensia.

 

Hortensia's en andere hydrangea's zijn prachtige struiken, die vele tuinliefhebbers begeesteren. Om allerlei redenen hebben ze de naam moeilijk te zijn. In sommige gevallen stelt het uitblijven van de bloei of de wisselende kleuren en tinten van de tuilen de tuinliefhebbers voor raadsel. Hoe snoeien we een hortensia en waarom bloeit de "Annabelle" altijd, en andere hortensia' s niet. Wat kan ik doen om die mooie blauwe kleur te behouden? Hoe en wanneer moet ik voeding geven? Hoe moet ik mijn hortensia snoeien? Hoe bescherm ik hem tegen de koude? Kan ik de plant vermeerderen door stekken? Dat zijn vele vragen die Guy Pieters in zijn boek beantwoordt.

 

Hij en zijn vrouw Bea hebben een hortensiakwekerij die reeds drie generaties oud is. Zij helpen U met hun ervaring.

Ook de geschiedenis van het geslacht Hydrangea is meer dan boeiend en Vlaanderen is de bakermat van enkele opmerkelijke cultivars.

Guy Pieters en Ivo Pauwels proberen U met dit boek op een aangename en onderhoudende manier wijs te maken door het geslacht Hydrangea. Ze hebben getracht een helder n duidelijk antwoord te formuleren op al uw praktische vragen.

Dit boek heeft niet de pretentie volledig te zijn, het heeft niet de saaiheid van een wetenschappelijk werk of een encyclopedie. Het wil een boekje zijn om te koesteren.

Ivo Pauwels en Guy Pieters

 

"Hortensia en haar zusjes" is 120 pagina's dik, vol kleurrijke foto's, dat elke hortensia"lover" in zijn bezit zal willen hebben.

U kan het bestellen door overschrijving van € 22,50 op rekeningnummer BE37 0011 967015 28 van Pieters, met vermelding "Boek hortensia". Vermeld ook duidelijk uw naam en uw adres. Als uw betaling in ons bezit is zullen wij U het boek zo snel mogelijk opsturen. In de prijs zijn de verzendingskosten inbegrepen.